איך לנסח חוזה למכירת דירה?

חוזה מכירת דירה, או בשמו הרשמי – חוזה מכר, הוא מסמך עקרונות כתוב, בין מוכר הנכס לקונה הנכס, בו מופיעה שורה של התניות מסחריות, כמו גם משפטיות, המאפשרות להוציא את עסקת המקרקעין אל הפועל, תוך הגנה על זכויות המוכר ועל זכויות הקונה.

גם מסמך זכרון דברים עשוי לקבל תוקף משפטי כמו של חוזה מכר, אך מה כולל מסמך כזה ולמה חשוב לשים לב?

 

ניסוח חוזה מכר בעזרת עו"ד מקרקעין

חוזה מכר, או מסמך זכרון דברים, עשוי להיות בעל השלכות נרחבות על שני הצדדים בחוזה – המוכר והקונה.

לכן מומלץ להשתמש בשירותיו של עורך דין קניית דירה, שמכיר היטב את דיני המקרקעין הישראלים ויודע כיצד לקרוא את האותיות הקטנות בחוזה כדי להגן על לקוחותיו.

אך למה מתייחס עורך דין כזה כאשר הוא נכנס לתמונה?

 

סעיפים מקובלים בחוזה מכירת דירה

למעשה אין נוסח סטנדרטי עבור חוזי מכר לנכסים שונים.

האחראים על ניסוח חוזים אלה הם עורכי דין בתחום המקרקעין, להם יש מספיק ידע וניסיון בתחום המקרקעין כדי להכיר את נבכי התחום המורכב הזה במשפט הישראלי, להגן על האינטרסים של לקוחותיהם ולהבטיח עסקה מוצלחת.

יחד עם זאת, יש כמה סעיפים קבועים, אותם נהוג להוסיף לרוב החוזים:

 

פרטי המתקשרים בחוזה

שם, שם משפחה, מספר ת"ז, או מס' ח"פ, בתנאי שאלה הפרטים המדויקים של האנשים המורשים לבצע עסקה, כלומר הבעלים האמיתי של הנכס מול הקונה האמיתי.

 

פרטי הנכס

מידע מפורט ומלא אודות הנכס, כולל כתובת מדויקת, מספר גוש, גודל מדויק של השטח, רישום פגמים ונזקים, גלויים או נסתרים, מגבלות משפטיות – אם יש כאלה וכן הלאה.

 

הצהרות והתחייבויות

בעיף זה חייב להיות מנוסח בבהירות ובאופן מדויק כדי למנוע אי הבנות, ניסיונות הונאה, עילה לביטול הסכם ועוד.

זה המקום לציין מה הסכום שיש לשלם עבור הנכס, כיצד יתבצע התשלום, מה בדיוק יקבלו בתמורה לתשלום זה ועוד.

בנוסף, בסעיף זה יש לציין גם את מועד מסירת הנכס, כי לא תמיד הנכס נמסר לבעלים החדשים מיד עם ביצוע העסקה, למשל במקרה של דירה, או חנות שכורה, יש לקבוע מתי הנכס יפונה לטובת הבעלים החדשים, אם בכלל.

 

הפרת חוזה

בסעיף זה יש לפרט מהי בדיוק הפרת חוזה (אי מסירת הנכס במועד המבוקש, אי תשלום בזמן ועוד) מהם הצעדים שיש לנקוט כנגד מרי החוזה.

 

לסיכום

חוזה מכר הוא מסמך מורכב שחשוב לדייק בניסוחו, כדי למנוע הונאות, הפסדים כספיים, טעויות קריטיות ומפח נפש.

לשם כך חשוב לשכור את שירותיו של עו"ד מקרקעין, המוכר גם כעו"ד קניית דירה, שמסייע לנסח את החוזה באופן מסודר, לערוך את כל הבדיקות החשובות לקראת סגירת העסקה ולמנוע מלקוחותיו לעשות טעויות קשות.

 

מעמד החתימה

אולי יעניין אותך גם

עורך דין מקרקעין
עורך דין מקרקעין
מהם היתרונות של סיוע עו"ד בעסקאות נדל"ן?

השדה המשפטי של הנדל"ן טומן בחובו מלכודות ואתגרים פוטנציאליים שניתן להתמודד איתם ביעילות רק בסיוע המומחיות של איש מקצוע ותיק. מומחיות זו משתרעת על פני ממדים שונים של העסקה, ומציעה מגוון רב של יתרונות למעורבים. אז מי המומחה הזה? עורך דין נדל"ן כמובן   כל הסיבות לפנות לעורך דין נדל"ן דיני מקרקעין הם תחום מיוחד הכולל היבטים שונים, לרבות חוזים, דיני מקרקעין, תקנות ייעוד ומיסים. עורך דין הבקיא בעניינים אלו מביא שפע של ידע שיכול להיות מכריע בקבלת החלטות מושכלות. חוש משפטי זה חיוני במיוחד בעת ניסוח ובחינת חוזים. חוזים בעסקאות מקרקעין אינם רק עניינים פורמליים

קרא עוד »
עורך דין מקרקעין
עורך דין מקרקעין
איך מוצאים עורך דין מקרקעין מומלץ

בכל הנוגע לטיפול בעניינים משפטיים בעסקאות מקרקעין, ישנה חשיבות מכרעת לעורך דין מקרקעין מוסמך ומנוסה. זאת מכיוון שעורך דין מיומן יכול לספק ייעוץ משמעותי, להגן

קרא עוד »