שלב אחר שלב: איך מתמודדים עם אפליה במקום העבודה?

אפליה במקום העבודה היא מצב לא נעים ולא חוקי שקורה לעיתים במקומות עבודה. חשוב שתדעו שיש איך לפעול וחשוב לפעול על מנת לוודא שאתם מקבלים את היחס ההוגן ביותר או פיצויים מתאימים במקרה הצורך. החוק בארץ קובע בבירור מהי אפליה במקום העבודה ומאפשר בירור מעמיק של כל מקרה לגופו, אשר בעקבותיו ינקטו צעדים בהתאם למה שיעלה בבירור.

אם אתם מתמודדים עם אפליה במקום העבודה חשוב מאד שתכירו את הזכויות שלכם וכך תדעו איך לפעול בצורה מקצועית ולתכנן היטב את הטענות שלכם כך שיעזרו לכם לעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר. הכנו עבורכם במיוחד את המדריך הזה בו נעבור שלב אחר שלב כיצד להתמודד עם אפליה במקום העבודה.

 

שלב ראשון: זיהוי האפליה

אם יש לכם חשד שיש אפליה במקום העבודה החלו לעלות את המודעות שלכם בנושא והחלו לשים לב למקרים בהם אתם מרגישים מופלים לרעה בהשוואה לעמיתים אחרים. תעדו מקרים אלו, כולל תאריכים, שעות, שמות המעורבים ותיאור האירועים. כדי להוכיח אפליה במקום העבודה אתם זקוקים לתיעוד והוכחות לכן התחילו לאסוף עדויות ומסמכים חשובים. כך תוכלו להתכונן לתהליך בצורה מקיפה, מקצועית וטובה. בנוסף יש לנסות ולבצע השוואה. זה לא תמיד פשוט אך חשוב לעשות זאת. נסו לברר אם תנאי העבודה שלכם שווים לאלה של העמיתים שלכם המבצעים את אותו התפקיד ובם בעלי אותם כישורים והכשרה.

אפליה במקום העבודה

שלב שני: הבנת הזכויות

אם תכירו את החוק ותבינו את הזכויות שלכם יהיה לכם הרבה יותר קל לפעול. תוכלו לדעת מה נחשב כאפליה ומה לא וזה יתן לכם רוח גבית להמשיך את התהליך. חוקי אפליה בעבודה מאד ברורים בארץ אך כמו כל נושא משפטי אחר, בסופו של יום, הם מורכבים למדי. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת להבין את הזכויות והחובות שלכם. עורך דין מומחה לנושא יוכל לעשות הרבה סדר בנושא וגם להאיר דברים שאולי לא ראיתם או לא תפסתם כחלק מהאפליה.

 

שלב שלישי פנייה למעסיק או למחלקת משאבי אנוש

בשלב זה, אחרי הכנה והתייעצות עם עורך דין אתם תבצעו פנייה ראשונית למקום העבודה. אם קיימת מחלקה למשאבי אנוש, פנו אל העובדים בה בתור מהלך ראשוני. חשוב מאד בשלב זה להציג את הבעיה בצורה מקצועית, ברורה ומכובדת. יכול להיות שבעקבות שיח ודין ודברים תוכלו להגיע לפתרון פנימי, כלומר פתרון בתוך הארגון שיהיה מקובל עליכם וירגיש לכם נכון.

 

שלב רביעי פנייה לגורמים חיצוניים

במידה ולא הגעתם לפתרון פנימי הגיע הזמן להגיש תלונה רשמית לגורמים חיצוניים. ניתן להגיש תלונה לרשויות המוסמכות כמו משרד העבודה או נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה. במצב כזה פנייה לעורך דין המתמחה בדיני עבודה חשובה מאד כדי להבין את האפשרויות המשפטיות העומדות בפניכם ולקבל ליווי מתאים.

לסיכום, התמודדות עם אפליה במקום העבודה היא עניין לא נעים ומורכב למדי. חשוב שתכירו את הזכויות שלכם ותוודאו שאתם מקבלים את כל הזכויות המגיעות לכם לפי חוק. בהצלחה!

התייעצות עם עורך דין

אולי יעניין אותך גם