רשלנות רפואית מתרחשת כאשר נגרם נזק למטופל עקב טיפול רפואי לקוי, תרופות לא נכונות, אבחון שגוי, טעויות של הצוות הרפואי ועוד. המאמר יתאר מתי קשה לזהות רשלנות רפואית.

 

קשר השתיקה של הצוות הרפואי

רשלנות רפואית של רופא יכולה לעיתים להיות מורכבת בהליך המשפטי. לא פעם קרו מקרים בהם מטופלים התקשו למצוא מומחים שיעידו בבית המשפט על הכשל הרפואי בשל האחווה הישראלית בין הרופאים. ביחד עם זאת, במקרים כאלו עורך דין מקצועי יכול להביא רופאים מומחים מחו"ל להעיד. לדוגמה, במקרה של אמיר גוטמן ז"ל הוכח באמצעות מומחים מחו"ל שלא לקה בסרטן וקיבל טיפולים כימותרפיים לשווא שהזיקו לו. במקרה אחר אדם לאחר ניתוח פשוט הפך לנכה והיה זכאי רק לקצבת נכות של הביטוח הלאומי מכיוון שלא מצא מומחים שיעידו על הרשלנות. על אף שהרופא התרשל הפיצוי לא מגיע ממנו כי לרוב יש לו ביטוח אחריות מקצועית. התביעה היא נגד המוסד הרפואי בו הוא עובד ולכן זהו מצב אבסורדי. מכיוון שיש להוכיח בבית המשפט שהרשלנות הרפואית קרתה בעקבות כשל רפואי המטופל מחויב בגיבוי של מומחה שיבדוק אותו.

 

אבחון שגוי

עשרות אנשים מאובחנים במחלות שונות הגורמות להם למחלות ולכאבים מתרופות וטיפולים שאינם רלוונטיים להם. הקושי להוכיח את האבחון השגוי של הרופא הוא בשל העובדה שהרבה פעמים הרופאים מסבירים את הסימפטומים באמצעות בדיקות דם, אולטרה סאונד או צילומים. ביחד עם זאת, על מנת לתבוע על רשלנות רפואית ולקבל פיצוי מלא, צריך להביא הוכחות שהרופא לא תפקד כמו שצריך ולהוכיח את הקשר של התוצאות לפעולות אותם הרופא עשה בעת האבחון. האם הפנה את המטופל לרופאים מקצועיים? האם עשה הכל כדי לגלות ממה נובעים הסימפטומים של המטופל? האם בדק את המטופל באופן יסודי? וכד'.

 

רשלנות בבדיקה הגורמת לנזק

רשלנות רפואית בבדיקה המסכנת את החולה היא לא רק אבחון שגוי, אלא גם אי מתן טיפול רפואי בזמן. למשל, אדם שחש כאבים בחזה, משיכות ביד וקושי לנשום יגיע לרופא מייד ובכך הוא יכול למנוע התקף לב רציני מכיוון שהסימנים המוקדמים סייעו לו בזמן. למרות זאת, הרופא עורך בדיקות ברשלנות ולא בצורה יסודית ומשחרר את המטופל. למעשה, אם אותו מטופל יחטוף לאחר מספר ימים התקף לב לא יהיו סימנים מקדימים כמו אלו שהיה ניתן לגלות קודם לכן והסכנה גדולה. זאת אומרת, שהרופא היה יכול למנוע זאת אם היה מאשפז את המטופל במעקב או בודק אותו בצורה יסודית. גם מקרים כאלו קשה להוכיח כי הרופא יכול להתעקש שבזמן הבדיקה לא היו סימנים מקדימים. בית המשפט צריך לקבוע אם אכן הרופא עשה הכל כדי למנוע את הנזק לפני שסיכן את המטופל והאם יש קשר בין הנזק לרשלנות רפואית. מידע נוסף תמצאו באתר https://www.df-law.co.il/.

אבחון שגוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *