אין כמעט מעסיק שלא חווה את זה על בשרו – העובד הבעייתי, שמפריע לשאר העובדים לבצע את עבודתם ומשרה אווירה מתוחה ולא נעימה בסביבת העבודה.

מה ניתן לעשות במקרה כזה?

 

לרדת לשורש הבעיה

הצעד הראשון שמומלץ לבצע היא להכיר את הבעיה מקרוב. במידה ואתם (כמעסיקים) רואים כי העובד לא משתלב בצורה טובה בעבודה, ומקבלים על כך אינדיקציות גם מעובדים אחרים ומגורמי עבודה – התייחסו לבעיה ברצינות הנדרשת.

ניתן לנהל שיחות עם העובדים שהתלוננו על העובד הבעייתי, ולהבין מהם לעומק את הבעיה ומה מפריע להם בהתנהלותו של אותו עובד. ניתן גם לבחון את תפוקת העבודה של אותו עובד ואת תוצריו – ייתכן כי הבעיה היא בכך שהתפקיד שלו אינו מתאים לו, או ביחסים לא טובים בין העובד לשאר חברי הצוות.

 

לנסות ולנהל שיחה אישית עם העובד

לאחר שמקבלים תמונת מצב לגבי הבעיה, השלב הבא הוא לנסות ולהבין מהעובד עצמו את תחושותיו. ייתכן שהוא כלל לא מודע לכך שהוא גורם לשאר העובדים למתח ועצבים, או שהוא עושה זאת במתכוון על מנת לעבור תפקיד או צוות.

במהלך השיחה עם העובד, תנסו לברר האם העבודה עצמה היא הגורם הבעייתי – או שמא ישנם גורמים חיצוניים שמשפיעים על תפקודו והתנהגותו של העובד. גורמים אלו יכולים להיות בעיות בבית, מצב כלכלי קשה וכיוצא באלו.

 

הצעת פתרונות אפשריים

במידה והגעתם למסקנה כי הבעיה קשורה לעבודה בלבד – ניתן לנסות ולשנות את סגנון התפקיד של העובד, להעביר אותו לעבוד עם צוות אחר וגורמי עבודה אחרים ולתת לו משימות שמותאמות יותר לרצונו וליכולותיו.

כחלק מכך, ניתן לנסות ולתמרץ את העובד להתנהגות טובה ולהגעה להישגים מקצועיים, על ידי קביעת יעדים וקבלת הטבות במידה ואותם היעדים הושגו. זוהי אמנם שיטה שדורשת הקצאת משאבים מהמעסיק, אך היא מוכחת כבעלת מסוגלות לשנות את התנהגותם של עובדים בעייתיים.

במידה והבעיה היא עמוקה יותר וקשורה לגורמים חיצוניים – ניתן להפנות את העובד למחלקת משאבי אנוש או לטיפול אצל איש מקצוע, על מנת לשפר את התנהגותו ותפקודו של העובד במהלך העבודה לאור המצב האישי שלו והקשיים אליהם הוא נקלע.

 

פתרונות משפטיים

במידה ופתרונות אלו לא עוזרים, והעובד ממשיך להוות גורם בעייתי ומפריע – ניתן להתקדם לשלב המשפטי ולבחון האם כדאי לפטר את העובד, ומהי הדרך החוקית והמומלצת ביותר לעשות זאת.

בשלב זה מומלץ לפנות לעורך דין (מומלץ לפנות לעורך דין דיני עבודה), על מנת לבדוק מהו התהליך החוקי לפיטורים במצב כזה והאם ישנה מניעה כלשהי לפטר את העובד. תוכלו להתייעץ בנושא זה עם איתי אדרת – עורך דין דיני עבודה, שצבר ניסיון של שנים רבות בליווי וייעוץ משפטי למעסיקים ועובדים רבים בבעיות הקשורות למקום העבודה (זכויות עובדים, שכר עבודה, נושאי פיטורים ועוד).

 

כלי משפטי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *